BMW bander

Se opp for BMW-bander

Den siste tiden har mange BMW eiere, flere steder i landet, hatt innbrudd i bilene sine. Tyvene har tømt bilene for dyrt utstyr. Politiet ber eiere holde øynene åpne.

Bare den siste uken har minst ti BMW-eiere i Asker og Bærum fått bilene sine brutt opp, skriver Budstikka. Så sent som i natt fikk politiet i Sør-Trøndelag melding om fem innbrudd, mens det tidligere er meldt om tyverier også ved Oslo Lufthavn og i Bergen.

Politiet mener at det er flere likhetstrekk mellom innbruddene: Tyvene har konsentrert seg om å stjele dyrt utstyr som ratt, kollisjonspute og navigasjonsutstyr.

Jakter BMW-bande

Siden sommeren er det meldt om rundt 200 tyverier i Asker, Bærum, Oslo og Romerike, opplyser politiet til Budstikka. De mener det er flere grupperinger som står bak.

Det var en bande som herjet i Agder og Telemark i sommer. Så ble det stille en stund, men nå har det blusset opp igjen, sier politioverbetjent Stig Vasbø, som leder etterretnings- og vinningsavsnittet ved Majorstua politistasjon i Oslo til Budstikka.

Grunnen til at vi nå mener det er flere grupperinger som holder på, er at det skjer tyverier på ulike steder til samme tidspunkt, fortsetter han.

Politioverbetjenten sier at de ser mot Øst-Europa i jakten på tyvene.

Kommer til å fortsette

Også i Trøndelag har minst åtte BMW-er blitt brutt opp de siste dagene. Politiet opplyser at de har patruljer ute som har som hovedoppgave å se etter mulige innbruddsbander.