Politimann suspendert i forbindelse med overgrepssak

Han erkjenner ikke straffeskyld, men er siktet for å ha lest barnepornografisk skriftlig materiale. Han er ikke forelagt bevis, eller omfanget han er siktet for, om det er en eller 20 tekster, sier politimannens forsvarer, Vegard Austgulen til TV 2.Han sier politimannen ikke kan knyttes til Dark Room.

Dette er tekster som er lett tilgjengelig, som ikke ligger skjult på nettet. Det er status i saken nå, sier Austgulen.

Er han siktet for videoer, bilder eller chatting? Vi har ikke fått noen som helst indikasjoner på det. Vi har heller ikke blitt forelagt tekstene han skal ha lest, sier forsvareren. Dersom tekstene er fremstilt i kunstnerisk øyemed, er de unntatt straffeloven.

Sønnen varetektsfengslet

Sønnen til politimannen er blant de siktede i Dark Room-prosjektet. Han ble varetektsfengslet i fire uker i Bergen tingrett mandag. Varetektsfengslingen skjer med brev- og besøksforbud, i tillegg til medieforbud. De to første ukene må han sitte i full isolasjon.

Ifølge BT ble politimannens sønn pågrepet hjemme hos den nå siktede politimannen.

Sønnen er etter det TV 2 kjenner til sentral i ett av flere pedofilinettverk, og være svært datakyndig. Han har hatt en nøkkelrolle når det gjelder å hjelpe overgripere til å skjule spor og skaffe bilder.

Suspendert

Politiet understreket på pressekonferansen at den siktede polititjenestemannens tilknytning til nettverket er svært begrenset, og han er ikke varetektsfengslet.

Mandag formiddag opplyser politiet at politimannen vil bli suspendert fra jobben i politiet. Suspensjonen vil gjelde enten til siktelsen frafalles eller til han får en rettskraftig avgjørelse.

Siktet for besittelse

Politimannen selv sier gjennom sin forsvarer at han er i sjokk, og han er ifølge politiet ikke mistenkt for å ha noen rolle i sakskomplekset som kalles «Operasjon Dark Room».

Politimannen, som har arbeidet som politi i mange år, er siktet etter straffelovens paragraf 311 c, som omhandler besittelse eller anskaffelse av materiale som seksualiserer barn.

- Vi er tidlig i etterforskningen og kan ikke si så mye. Forholdet han er siktet for er ikke av samme alvorlighetsgrad som mange av sakene i «Operasjon Dark Room», sier politiadvokat Stian Eskeland ved Sør-Vest politidistrikt til TV 2.