Politiet varsler høy tilstedeværelse under pride i Oslo

Oslo politidistrikt sier de er forberedt til årets prideparade i Oslo, og sier de kommer til å ha høy tilstedeværelse på de forskjellige markeringene. (Dagens Næringsliv)

– Vi vil ha stor tilstedeværelse med uniformert og sivilt personell. Vi forventer at mange mennesker ønsker å delta på de ulike arrangementene. Det har politiet tatt med i sine planer, sier Stabssjef i Oslo politidistrikt, Harald Nilssen, til Klassekampen.


Han sier videre at politiet har beredskap for eventuelle hendelser og baserer sine vurderinger på informasjon fra Politiets sikkerhetstjeneste og egne lokale vurderinger.


– Vi har lang erfaring med å forberede og gjennomføre ulike arrangementer. Det meste arbeidet er gjort på forhånd med dialog for forebyggende arbeid. Vi vil være til stede for å trygge deltakere og befolkningen ellers, sier Nilssen til avisen.


Leder i Oslo Pride, Dan Bjørke, sier til avisen at de har hatt et godt samarbeid med Oslo politidistrikt.


– Vi har et tett og nært samarbeid med politiet, med kontinuering dialog om sikkerhetsopplegget gjennom hele året. Vi er sikre på at Oslo politidistrikt gjør sitt ytterste for å sikre at dette blir et trygt og flott arrangement, sier han til avisen.

Tidligere prideparade Oslo, Wikipedia

Bergen har allerede hatt Pride feiring

Prideparaden som starta 10. juni på Bryggen klokka 13. På førehand har arrangøren venta 30.000 deltakarar. Politiet sikrar arrangementet med både trafikkpostar, bombegruppe og helikopter.


Under paraden laurdag var politiet til stades både i og langs paraden. Dei hadde òg bombegruppe og helikopter i nærleiken.


Det blir anslått at mellom 35 og 40.000 personar deltok. Morten Ørn i politiet sa undervegs i paraden at det var trygt å gå der.


– Det vil eg seia at det er, sjølv om det er eit alvorleg bakteppe frå i fjor. Me har eit godt, men ikkje påtrengande tryggleiksopplegg.

Mann arrestert for truslar mot prideparaden i Bergen

Mange tusen menneske møtte opp for å gå i eller sjå på prideparaden gjennom Bergen sentrum laurdag (NRK).


Men nokre timar før paraden skulle starta, vart ein mann i 20-åra arrestert.


– Han er sikta for truslar mot prideparaden og blei pågripen på bakgrunn av det, seier politiadvokat Laila Skeide.


Inkluderingsminister Marte Mjøs Persen reagerer.


– Det er nedslåande at nokon finn ei feiring av kjærleik mellom menneske så provoserande at dei tyr til truslar om vald, seier ho.


Også ordførar i Bergen Linn Kristin Engø (Ap) reagerer.


– Eg blir sint. Eg skulle ønska at me slapp å forholda oss til denne typen truslar, seier ho.


Ho er likevel ikkje overraska, seier ho og viser til bakteppet for arrangementet.


– Det er ikkje overraskande, all den tid det skeive miljøet blir utsett for hat og truslar året rundt.

Prideparade Bryggen Bergen, NTB